söndagen den 13 september, vilken härlig dag.

Vaknade någon gång vid fyra halvfem tiden av att det ösregnade. Fy tusan skall det bli så här den här dagen. Men regnet avtog och när jag åkte i väg för att hämta Britt-Inger som ville följa med för att titta och lära så hade det upphört helt.

Vid tullstationen innan bron hade vi stämt möte med Helene, Anders och Eva, dom kom alldeles som jag tittade i backspegeln. Resan från bron tog lite drygt en timme och vi var i god tid för att anmäla vår ankomst.

Efter en stund träffade vi Ann-Sofie som hade åkt över med färja från Helsingborg då det är närmare för henne att ta den vägen. Ann-Sofie skulle starta Calla i öppenklassen och här sitter vi och väntar på att hennes dommare skulle dyka uppdet tog lite tid jag vet inte varför. Ann-Sofie och Calla fick i alla fall ett andra pris vilket hon var jätte nöjd med, Calla är ju inte så gammal heller. Jag tyckte dom gjorde ett mycket bra jobb. Nästa gång blir det säkert en etta.

Först ut var jag och Spot. Han var riktigt taggad och jag blev lite irriterad på honom men efter att ha gått en runda så lugnade han ner sig. Vi fick också ärva en fasan som vi tränade lite med, både jag Spot, Eva Kid och Helene och Wallander gjorde några markeringar var, det var nog mest för att stilla nerverna och att få tiden att gå.

Tiden gick relativt fort ändå. Vi fikade och Helene hade bakat turkaka som vi mumsade i oss. Dagen till ära hade hon spetsat den med cocous så den blev extra god.

Spot och jagdet blev mest bilder med våra ryggar på. Här petar dommaren på min rygg för att tala om att det är OK att skicka hunden.

Näst på tur var Eva och Kid

Kid gjorde ett suveränt jobb. Attans vad det gick undan och jätte fina avlevereringar hade han, dommaren var djupt imponerad. Det märks att Kid och Eva har tränat en hel del i sommar plus att han är frisk från sin fästingsjukdom, -skönt.

Helene och Walle

.

Nu blev vi lite tveksamma. Två ettor och en kvar att starta. Helene som skulle starta för första gången var nog lite nervös. Hon hade tittat när jag gick och hon såg när Eva och Kid gjorde sitt prov men hon visste inte hur det hade gått för Eva därför att hon själv var tvungen att hämta Wallander för att gå till starten.

Britt-Inger och jag skyndade oss tillbaka för att kunna följa Helene och Walle. När vi var nästan framme hörde vi ett skott och konstaterade att nu var nog Helene i gång. Men ack vad vi bedrog oss, där stod hon med en hals som var lång som en svans, och vi som var rädda att hon skulle bli ännu nervösare då hon fick höra att också Eva fått en etta. Britt-Inger och jag tittade på varandra och sa skall vi säga det. Helen – nåååååååå vad blev det. Det var lika så gott, jag satte upp ett finger i vädret. Helene – jaahaa. Just då kom skytten för att hämta henne och hon fick annat att tänka på.

Och som det kan bli också dom tog ett första pris. Jätte duktigt, första försöket och allt. Vilken härlig dag vi hade, till och med Anders tyckte att det var värt att följa med för att hålla tummarna och för att se vad det är vi gör när vi är ute på prov. Men det var lite segt i bland tyckte han så nästa gång undrar jag om han stannar hemma

här är tre på topp

i väntan på pris utdelningen

idel glada minerHelene fram och hämtar sitt pris. Tyvärr blev en hel del lite suddiga så Eva får ursäkta. Tack för dom bilder jag fått Britt-Inger. Själv hade jag fullt upp med att hålla andan och hålla tummarna så ……….

Grattis Eva och Helen till era fina prestationer det gjorde ni kanon bra, och tack för att ni åkte över, det var lite tveksamt där ett tag. Tack också till Anders och Britt-Inger som höll tummarna och åt turkaka.